lån penge

Sådan kan du låne penge uden sikkerhed

image

editorial

Kan du ikke låne meget andet end et par basseører af din bofælle, kan det være nødvendigt med et online lån. Gider du ikke forsvare, hvad du skal bruge pengene på, kan du vælge et lån uden sikkerhed.

Det er ikke svært at låne penge online – faktisk er det noget, de fleste kan finde ud af. Kan du ikke, kan du blot læse denne artikel – og alternativt kan du læse med videre her. Der er nemlig nogle ting, du bør være opmærksom på, hvis du vælger at låne penge på nettet.

Først og fremmest skal du bruge lidt tid på at finde frem til den helt rette låneudbyder. Her spiller renten naturligvis en rolle, men du kan med fordel også kigge på ÅOP, der er en samlet oversigt over de udgifter, der følger med lånet på årlig basis. Det er desuden ÅOP, du bruger, når du skal sammenligne lån.

Derudover er det en god idé med et økonomisk overblik, inden du låner penge, og det får du ved at lægge et budget.

Vær grundig med budgettet

Det er nemt lige at sjusse sig frem til, hvor mange penge man har til rådighed hver måned, men det er mindst ligeså nemt at overse eller glemme nogle af de faste udgifter, der kun kommer en eller to gange om året. Derfor er det en god idé at være grundig, når du lægger dit budget – på den måde ved du nøjagtigt, hvor mange penge du kan betale tilbage hver måned.

Sidst men ikke mindst er det en god idé at vælge en løbetid, der går det muligt at håndtere den månedlige ydelse uden at blive presset økonomisk. Hvis du ikke kan betale lånet tilbage, kan du ende i RKI, og det har du ikke lyst til – det begrænser nemlig dine lånemuligheder i fremtiden.