lån penge

Lån til at sætte din bolig i stand

Lån til at sætte din bolig i stand

editorial

Selvom der i slut 90’erne var mange, der satte deres boliger i stand, er de efterhånden ved at være godt slidte, og det er tid til at overveje, om de ikke skal have en makeover igen. Især køkkenet og badeværelset kan godt være temmelig nedslidte efter mere end 20 års brug.

Modsat i 90’erne, er der i dag flere muligheder for at låne penge til istandsættelse af en bolig. Du kan læse mere på denne hjemmeside.

Du kan både låne i en almindelig traditionel bank, men det er også muligt at ansøge en online bank eller i en af de forretninger, hvor du køber produkter til din istandsættelse.

Online bank vs. lån direkte i en butik

Selvom de fleste butikker har lavet en finansieringsaftale med en online bank, kan der være forskel på de 2 låneformer. Hvis du låner direkte i en online bank har du mulighed for at shoppe rundt og købe de forskellige materialer i forskellige forretninger. Du har også mulighed for at låne til betaling af evt. håndværkere.

Låner du derimod i en forretning, er du bundet af at bruge pengene i butikken. Fordelen ved at låne i butikken, er at de ofte reklamere med rente og gebyrfrie lån. Det betyder, at det kan være en rigtig billig måde at få finanseret ens istandsættelse af ens bolig. Hagen ligger i hvis du glemmer at betale til tiden eller ikke kan. Der bliver pålagt store gebyrer på, hvis man betaler for sent. Det er her online banken tjener sine penge. 

Uanset om du låner det ene eller andet sted, er det vigtigt at du er sikker på at du har luft i din økonomi til at afdrage på et nyt lån. Start med at lægge et budget og få et økonomisk overblik. Har du flere indtægter end udgifter har du råd til at tage et lån.