boligadvokat

Sådan kan din boligadvokat hjælpe dig, når du vil købe en andelsbolig

Sådan kan din boligadvokat hjælpe dig, når du vil købe en andelsbolig

editorial

Vil du ikke betale de høje priser, som en ejerbolig koster i øjeblikket, er det en god ide for dig, at du i stedet køber en andelsbolig. Der skal du typisk ikke lægge lige så mange penge, hvilket gør det nemmere for dig at komme ind på et boligmarked, der bare buldrer derudaf. 

Når du køber en andelsbolig, er du dog i langt højere grad afhængig af de andres økonomi, i forhold til hvis du havde købt en ejerbolig. Det er nemlig hele foreningen, der tilsammen ejer ejendommen, og du har bare købt en andel i den. Derfor er det også vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan økonomien er i foreningen, inden du skriver under på kontrakten. 

Medmindre du arbejder med jura eller økonomi til daglig, kan det godt blive ret svært for dig at gennemskue de mange forskellige former for papirer, som du får i forbindelse med salget. Derfor er det en god ide, at du sørger for at få en boligrådgiver til at læse papirerne igennem for dig. Vedkommende er trænet i at læse den form for papirer, hvilket gør, at han eller hun hurtigt vil opdage, hvis der er et problem, som du skal være særligt opmærksom på. 

Et problem med mange andelsboliger er for eksempel, at de nuværende ejere sælger dem meget billigt, hvis foreningen har dårlig økonomi. I det tilfælde vil de hellere ud af foreningen nu og her med et tab frem for at ende med at hæfte for endnu flere penge, hvis foreningen går konkurs.

Selvom du har købt lejligheden billigt, kan din andel af foreningens gæld stadig være stor. Derfor er det vigtigt, at du får et firma som eboligadvokat.dk til at hjælpe dig. De har netop stor erfaring med at læse de mange forskellige papirer i forbindelse med en bolighandel igennem og kan hjælpe dig til at gøre det bedste køb. Læs mere om dem her