boligadvokat

Få styr på formalia i forbindelse med bolighandel med en boligadvokat

Få styr på formalia i forbindelse med bolighandel med en boligadvokat

editorial

Står du for at skulle købe din og din families nye drømmebolig? Kribler det i fingrene for at få lov til at underskrive slutsedlen, og flytte alle jeres ejendele ind i det nye hjem? Og er du nervøs for, om den skønne lejlighed eller det perfekte hus bliver solgt for næsen af dig, hvis du tøver for længe? Så bør du træde et skridt tilbage, og alliere dig med en dygtig boligadvokat. Du kan nemlig let komme til at købe katten i sækken, hvis du er for hurtigt ude.

Hvorfor skal jeg kontakte en boligadvokat?

I en bolighandel er der som regel to parter: Køber og sælger. Sælger vil for det meste benytte sig af en ejendomsmægler, når boligen skal sættes til salg. Det er vigtigt at notere sig, at ejendomsmægler ikke må fungere som rådgiver for begge parter i forbindelse med en bolighandel. Derfor vil mægler typisk vælge at stille sig på sælgers side, idet mægler får sit salær og provision på basis af solgte boliger. Således har mægler ingen interesse i at rådgive køber om forhold, som strækker sig ud over det absolut påkrævede.

Dette betyder at du – selv om du har adgang til al dokumentation vedrørende boligen – let kan komme til at overse forhold, som kan have betydning for din fremtidige økonomi. Det kan være klausuler, som vedrører selve boligen, for eksempel kommunal tilbagekøbsret. Det kan også være verserende sager i lejligheden, for eksempel gæld til en tidligere lejer – eller det kan være projekter i ejendommen, som kan føre til en stigning i fællesudgifterne.

Når du vælger at lade en boligadvokat læse dokumentationen igennem, kan du undgå de grimme overraskelser. En boligadvokat vil være med dig hele vejen igennem processen, og sikre, at det hele går rigtigt til.

Du kan finde dygtige og erfarne boligadvokater hos https://eboligadvokat.dk/