boligadvokat

Hvad er en boligadvokat?

Hvad er en boligadvokat?

editorial

Har du og familien fundet jeres drømmehjem, og er I helt klar til at underskrive købskontrakten, så har I med sikkerhed hørt om en boligadvokat. Vi forklarer, hvad en boligadvokat er, og hvorfor du aldrig må gå udenom om vedkommende, når du handler bolig.

Kort sagt er en boligadvokat din uvildige og professionelle rådgiver under din bolighandel. Vedkommende varetager udelukkende dine interesser og skeler ikke til andre interessenter eller provisionsafkast. 

Den lange historie er lidt længere, og den tager vi nedenfor.

Derfor skal du bruge en boligadvokat

At købe en bolig virker umiddelbart som en meget enkel proces, men i virkeligheden er det ret kompliceret – og der er mange ting, der kan gå galt og i sidste ende koste dig store summer. Det kræver viden og erfaring at gennemskue de mange dokumenter, oplysninger og bilag, du bliver præsenteret for, og det har boligadvokaten.

Med hjælp fra en boligadvokat får du det absolutte overblik over din handel; boligens stand, servitutter på ejendommen, lokalplaner i området, forurening på matriklen og meget mere. Tilsammen kan de mange ting skabe grundlag for et nedslag i prisen, men det kan også være en øjenåbner i forhold til den bolig, du er ved at købe. Uanset hvordan du ser på det, sikrer boligadvokaten, at du ikke senere løber ind i ubehagelige og dyre overraskelser i forbindelse med dit køb.

Du bestemmer selv, hvornår i processen du kontakter en boligadvokat, men langt de fleste henvender sig, når drømmeboligen er fundet. Føler du dig presset til at underskrive købskontrakten, inden du har talt med en boligadvokat, skal du sørge for at få indført et advokatforbehold i aftalen; det sikrer dig tid til at gå til advokaten, der omkostningsfrit kan afvise handlen, hvis den ikke lever op til dine forventninger.

Vil du vide mere om boligadvokater, kan du finde flere informationer på https://eboligadvokat.dk/.