Alkoholbehandling

Kom ud af dit afhængighedsbetingede alkoholmisbrug med en alkoholbehandling

Kom ud af dit afhængighedsbetingede alkoholmisbrug med en alkoholbehandling

editorial

Mange danskere har et højt forbrug af alkohol – også i det daglige. Er du en af dem, er det en god idé at få styr på forbruget inden det udvikler sig til et decideret overforbrug, og måske endda alkoholisme.

Hvornår er jeg alkoholiker?

Et alkoholmisbrug kan godt være flere år om at udvikle sig, og derfor kan det godt være svært at vurdere om du har et stort forbrug, et overforbrug eller måske endda et misbrug af alkohol. Det øjeblik, hvor dit forbrug af de våde varer går ud over din daglige funktion, og du derfor ikke længere kan udføre dit arbejde eller passe dine familiære pligter, kan man tale om at du har et alkohol problem.

Når dit misbrug når et punkt hvor det går ud over dine omgivelser, for eksempel dine venner, dine børn, din ægtefælle eller dine kolleger, er der tale om et problematisk forbrug. Og når du ikke længere kan opretholde et basalt funktions niveau i det daglige uden at have en vis mængde alkohol i blodet, er du per definition alkoholiker.

alkoholbehandling

Det er meget vigtigt at du løbende tager dit alkohol forbrug op til revision. Hvis du skal forebygge alkoholisme, er det vigtigt at du skrider ind før misbruget når det kritiske stade hvor du ikke kan fungere uden alkohol.

Jo fastere et greb afhængigheden får om dig, des sværere bliver det at slippe ud. Og derfor handler det om at skride ind over for misbruget al den stund du stadig er i stand til at overskue omfanget heraf.

Få hjælp til afvænning på professionelt behandlingscenter

Hvis du har brug for hjælp til at lægge flasken på hylden for altid kan du altid kontakte Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien er et af de misbrugscentre i Danmark som har den højeste succes rate når det gælder behandling af alkoholmisbrug – læs mere om Stien Behandlingscenter alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk.