Alkoholbehandling

Få hjælp til afvænning - vælg en professionel alkoholbehandling

Få hjælp til afvænning - vælg en professionel alkoholbehandling

editorial

Når et forbrug af alkohol tager overhånd, og dermed udvikler sig til et overforbrug efterfulgt af et decideret misbrug, sker det som oftest temmelig ubemærket – og gerne over en længere periode. Det kan være rigtig svært at spore, om en af eens nærmeste er ved at udvikle sig til – eller måske endda allerede er blevet – alkoholiker.

Grunden er, at det i vores del af verden er ganske socialt acceptabelt at tage et glas vin eller en øl – eller flere af slagsen – på daglig basis, for eksempel i forbindelse med fyraften eller aftens måltidet. Til festlige lejligheder er alkohol også hjemmehørende, og der bliver nærmest set lidt skævt til én, hvis man takker nej til de våde varer. Og så er alkohol nemt at skaffe, idet stort set alle dagligvare butikker, supermarkeder, tankstationer og kiosker har et velassorteret udvalg af øl, vin og spiritus. Så længe du er over atten år – femten for de mildere former for alkohol, for eksempel øl – bliver der ikke stillet spørgsmål ved dine indkøb, hvilket blot er med til at udbrede alkoholisme i dagens Danmark.

Hvordan kan jeg hjælp en alkoholiseret ven, ægtefælle eller kæreste?

Har du luret, at en af dine nærmeste har udviklet et afhængigheds betinget misbrug af alkoholiske drikke, bør du ikke tøve med at tage affære. Det er din pligt som pårørende og som menneske at hjælpe en alkoholiseret person, og ikke bare se den anden vej. Er du i tvivl om, hvorledes du skal gribe situationen an, kan du få hjælp på et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling.

Et sådant misbrugscenter finder du hos Behandlingscenter Stien, som har mange års erfaring med at hjælpe alkoholikere og andre misbrugere tilbage på rette spor. Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk