Alkoholbehandling

Få hjælp til din alkoholiserede ven med den rette alkoholbehandling

Få hjælp til din alkoholiserede ven med den rette alkoholbehandling

editorial

Der er ingen, der bliver misbrugere for sjov – heller ikke alkoholikere. Heller ikke selv om det godt kan virke som om alt er liv og glade dage nede på det brune værtshus, hvor de typer sidder, som man normalt forbinder med ordet alkoholiker.

Der findes en del sandhed i det gamle mundheld om at man godt kan drikke uden at more sig. Dette gælder for en meget stor del af den godt halve million danskere, som skønnes at have et problematisk alkohol forbrug. Disse mennesker vil typisk tilhøre den andel af alkoholikere, som benægter at der er et problem – simpelt hen fordi alkoholisme er så tabu belagt, at de ikke vil være ved det. Og så bliver det at gå i behandling en indrømmelse – og således et nederlag – i sig selv.

Hvem bliver alkoholikere?

Misbrug – her under alkoholisme – skeler ikke til hverken hudfarve, køn, alder, social status, uddannelse eller økonomisk formåen. Misbrug og afhængighed rammer på tværs af alle skel, og det er derfor umuligt at give en type betegnelse på en alkoholiker.

I visse samfundslag vil misbruget dog være lidt mere fremtrædende end i andre – blandt mennesker med gode indkomster og høje uddannelser vil et misbrug typisk være mere skjult, idet det ikke er fint at vise en svaghed så som afhængighed, når det ellers skulle forestille at gå godt for én. Derfor kan det være rigtig svært at få en alkoholiker overbevist om behovet for behandling.

Hvordan hjælper jeg en alkoholiker?

Men dette bliver på et tidspunkt nødvendigt – høj uddannelse og indkomst eller ej. Et misbrug giver nemlig ikke bare sådan slip, og på et tidspunkt vil det nå til et stadie, hvor der kræves professionel hjælp for at komme tilbage på rette spor. Du kan læse mere om alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/