Alkoholbehandling

Få den rette alkoholbehandling på et professionelt behandlingscenter

Få den rette alkoholbehandling på et professionelt behandlingscenter

editorial

Når dit alkohol forbrug har taget overhånd i en grad, at det allerede har kostet dig vigtige venskaber eller andre forhold, bør du gå i behandling mens tid er. Dette er nemlig et tegn, der indikerer, at afhængigheden er begyndt at overtage dit liv. Og snart vil din dømmekraft for alvor ryge sig en tur.

Derfor er det vigtigt, at du tager affære, mens du stadig kan se, at der er et problem. Du bør starte med at tage kontakt til behandlere og misbrugskonsulenter på et behandlingscenter, idet dit misbrug efter al sandsynlighed vil kræve professionel behandling.

Du må aldrig selv forsøge dig med selvmedicinering eller afvænning – dette er forbundet med en utroligt stor sundhedsmæssig risiko for dig, fysisk såvel som mentalt. Få i stedet hjælp fra dine nærmeste pårørende i forbindelse med at arrangere et ophold på et misbrugscenter, så du kan få den nødvendige hjælp til at slippe flasken.

Hvilket misbrugscenter skal jeg vælge?

Du bør altid gå efter et misbrugs- eller behandlingscenter, som har speciale inden for alkoholbehandling og afvænning af alkoholikere. Behandlingscenter Stien er et af disse centre. På Behandlingscenter Stien finder du en fast tilknyttet stab af dygtigt sundheds personale – læger, sygeplejersker og SoSu personer – som står klar til at bistå ved den indledende afrusning og afgiftning.

Du vil blive indlogeret på centeret, hvor du altid vil have adgang til hjælp og støtte fra misbrugskonsulenter. En misbrugskonsulent er typisk selv tidligere misbruger eller ædru alkoholiker, som selv har været igennem forløbet, og derfor kan relatere til de kriser og kvaler, du måtte gennemgå. Du vil modtage terapi på såvel individuel basis som i form af gruppesamtaler på daglig basis. Og du får i løbet af de cirka fem uger, et behandlingsforløb varer, rig mulighed for at reflektere over dit liv, og over hvorledes du ønsker at opbygge din nye tilværelse.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk