Alkoholbehandling

Du kan hjælpe din nærmeste med en alkoholbehandling

Du kan hjælpe din nærmeste med en alkoholbehandling

editorial

Som alkoholiker kan det være vanskeligt at erkende, at man har et problem. Der er ingen,som bliver misbrugere eller alkoholikere med vilje – der ligger altid noget andet bag. Det kan være en kompliceret livs situation, en hård og traumatisk begivenhed (som for eksempel en skilsmisse, et dødsfald, eller pludselig sygdom eller arbejdsløshed), eller svigt i barndommen, som er udløsere for misbruget.

Alkoholikere bruger typisk de våde varer som en slags virkeligheds flugt, og søger trøst på bunden af flasken, når livet – det indre såvel som det ydre – bliver for hård.

Hjælp din alkoholiserede pårørende med assistance fra et misbrugscenter

Er du pårørende til en alkoholiker, skal du således ikke umiddelbart regne med den store forståelse, hvis du forsøger at fremlægge din bekymring for ham eller hende. Vedkommende vil højst sandsynligt benægte den blotte eksistens af et problem, lige som han eller hun benægter dette over for sig selv.

Denne benægtelse er en typisk overlevelses strategi for misbrugsramte – livet er hårdt nok for dem uden at de samtidig skal forholde sig til noget så skamfuldt og tabu belagt som et misbrug. Mange alkoholikere har igennem tidens løb hellere skubbet familie, venner og kolleger fra sig end erkendt misbruget over for sig selv. Og således kan en alkoholiker – eller en hvilken som helst anden form for misbruger – hurtigt ende med at ofre alt (inklusive sig selv) på afhængighedens alter.

Du kan dog sætte en stopper for denne ulykkelige udvikling, hvis du sørger for at søge hjælp de rigtige steder, hos et behandlingscenter kan du altid få råd og vejledning til hvorledes du skal orkestrere den svært konfrontation – og hvad der dernæst skal ske.

Behandlingscenter Stien tilbyder behandlingsforløb af fem ugers varighed, hvor den misbrugsramte person modtager terapi og behandling som opfølgning på afgiftning og afrusning. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/