Alkoholbehandling

Tilbage til livet med en professionel alkoholbehandling

Tilbage til livet med en professionel alkoholbehandling

editorial

Er du pårørende til en alkoholiker, er du sikkert både en smule skamfuld og meget bekymret over hans eller hendes adfærd. Og det er ganske forståeligt. Alle pårørende til misbrugere stiller sig selv spørgsmålet om, hvad man selv har gjort forkert, før det kan ende sådan. Og svaret er, at det ikke er dig, der gør noget forkert, men at du har pligt til at gøre det rette i situationen, nemlig at skride til handling over for misbruget. Og det er uanset om den misbrugsramte er dit barn, en af dine forældre, en nær ven eller en kæreste eller ægtefælle.

Hvorfor bliver man alkoholiker?

Der er ikke noget entydigt svar på spørgsmålet om hvorfor nogle mennesker udvikler et misbrug. Men et afhængigheds betinget misbrug skyldes som regel et uheldigt sammenfald af mange forskellige faktorer: En hård barndom, eventuelt præget af misbrug fra forældrenes side, svære levevilkår, livsændrende begivenheder som for eksempel skilsmisse, dødsfald, sygdom eller arbejdsløshed, og måske endda genetiske faktorer spiller ind i forhold til om en person udvikler alkoholisme eller en anden form for misbrug.

Kan en alkoholiker hjælpes?

Det kan godt synes rigtig svært at trænge igennem til en misbrugsramt person – især fordi vedkommende ofte selv nægter at erkende, at der skulle være et problem med misbrug. Men med de rette metoder lykkes det faktisk for pårørende at få motiveret den misbrugsramte til at vende skuden. Og når først dette er sket, er det på tide med en professionel alkoholbehandling.

Hvordan foregår en alkoholbehandling?

Når en misbrugsramt person tjekker ind på et behandlingscenter, vil vedkommende først gennemgå en indledende afrusning, som kan tage flere dage. Derefter følger et behandlingsforløb på op til fem uger, under hvilket han eller hun er indlogeret på centeret, og modtager såvel individuel behandling som gruppeterapi. Læs mere om behandlingen på behandlingscenter-stien.dk