ølbrygning

Overrask vennerne med din egen øl

Overrask vennerne med din egen øl

editorial

Forstil dig at solen skinner og der er gang i grillen og lige om lidt kommer dine venner og i skal have en hyggelig aften, men i stedet for supermarkedet tilbud på øl skal i smage på den øl du selv har brygget og som nøje er afstemt til aftens menu. 

En af de ting der gør ølbrygning så spændende, er at det er en hobby, hvor alle kan være med. Det er muligt med kun en lille viden og indsats at brygge en absolut hæderlig øl, men du kan også nørde og måske også ende med at opfinde en helt ny variant. 

Lær ølbrygning

Der findes flere måder du kan lære at lave øl. Du kan kaste dig ud i det ved at købe et startskit eller du kan starte med at læse om ølbrygning i en af de mange bøger, der er udgivet omkring emnet. Der findes også et utal af videoer på YouTube som beskriver ølbrygning fra start til slut. Det er også muligt at tage et ølkursus. Det tager en eftermiddag og aften at lære at lave en god basis øl, som gør dig i stand til at komme igang. Derefter kan du selv læse eller prøve dig frem. Husk at aftale et lift hjem, da du ofte får dit øl med hjem og det kan være svært at have flere liter øl med hjem med bus og tog.

Ølbrygning har været en del af danskernes hverdag i flere årtusinder. Vi har kendt til den gyldne drik i mindst 5000 år. Indtil fornylig har det været kvindernes ansvar. I oldtiden blev det med at bygge denne gyldne og magiske øl sammenlignet med samme høje respekt, som det at kunne føde børn. Det var ikke en lille opgave, da mange dagligt drak imellem 3 og 5 liter øl hver dag.