ølbrygning

Lær at brygge din egen specialøl

Lær at brygge din egen specialøl

editorial

Interessen for at lære at brygge øl er opstået i takt med, at flere og flere har fået øjnene op for de efterhånden mange specialøl, der er på det danske marked. Samtidig er ølbrygning en hobby der passer til mange, da det er en hobby du kan dyrke på amatørplan og få en her hæderlig øl ud af og du kan kaste dig ud i det tekniske og nørde alt efter temperament, tid og lyst.

Albryg.dk er et af de firmaer der sælger ingredienser og udstyr til ølbrygning. Det er muligt at købe et startskit, så det er hurtigt og nemt at få afprøvet om det er en hobby for dig uden at det koster en formue. Efterfølgende kan kan så begynde at investere i dyrere og bedre udstyr, som du bliver en bedre brygger. 

Lær at brygge øl

Der er flere muligheder for at lære at brygge øl. Der findes et utal af bøger der beskriver de forskellige typer af øl og hvordan man brygger dem. De fortæller også om øllets historie, som strækker sig over 8000 år tilbage. I Danmark har man fundet fund der viser, at vi har kendt til ølbrygning i mindst 5000 år. Bøgerne fortæller om de forskellige typer af øl og hvordan man brygger en lys nordisk øl og en mørk bayersk. 

Derudover er der også mange videoer på blandt andet YouTube, der indgående fortæller de forskellige trin i ølbrygningsprocessen. 

Har du lyst til at lære at brygge øl sammen med dine venner og gerne under hyggelige former findes der ølkurser. Både for øvede og begyndere. Det er et kursus som tager en aften og eftermiddag og den øl du brygger, vil du ofte få med hjem, så husk at arrangere transport hjem. Det er sjældent sjovt at transportere en 20 liters gryde hjem i bussen.