Gulvsliber Sabro

Kan du slibe et parketgulv?

Kan du slibe et parketgulv?

editorial

Det kan være svært at vide, om dit trægulv er egnet til en gulvafslibning – særligt hvis du har parketgulve, der ikke er så tykke som plankegulve. Læs med, og bliv klogere på, om dit gulv kan slibes.

Parketgulve er fast inventar i mange danske hjem, og det klart; det er et flot trægulv, og det er billigere end andre former for plankegulve, der hurtigt løber op i mange tusinde kroner. Men når hverdagen melder sin ankomst, bliver parketgulvene slidte, og efter nogle år begynder du måske at overveje, om det kan betale sig med en gulvafslibning – og ikke mindst om det overhovedet kan lade sig gøre.

Det enkle svar er, at parketgulve godt kan slibes. Men som med alt andet er der forskel på gulve, og derfor er det svært at svare på, om lige præcis dit gulv, kan slibes. Vi kan dog fortælle dig, hvilke muligheder du umiddelbart har.

Dit parketgulv – hvordan bliver det flottere?

Parketgulve er ikke så tykke, og derfor kan de kun slibes få gange, før slibemaskinen bryder igennem laget af træ, men hvis dit parketgulv endnu ikke har været udsat for en gulvafslibning, er der gode chancer for, at det kan klare en.

Om det er nødvendigt med en decideret gulvafslibning afhænger af, hvor slidt dit gulv i virkeligheden er. Er det primært misfarvninger, du skal have rettet op på, kan du måske nøjes med en finslibning og efterfølgende efterbehandling, mens du har brug for en almindelig gulvafslibning, hvis der er ridser, skrammer og grimmer pletter, du gerne vil til livs.

Er der ligefrem hakker og ujævnheder i gulvet, er det ikke sikkert, en gulvafslibning kan klare arbejdet – her kan det være nødvendigt med en afhøvling. Om det er en mulighed i dit tilfælde, bør du spørge en professionel gulvmand om; han har alle muligheder for at vurdere standen på dit gulv og komme med gode løsningsforslag.