dør

Hvilke typer af yderdøre findes der?

Hvilke typer af yderdøre findes der?

editorial

Hvis du leder efter en ny yderdør, er du måske interesseret i at finde ud af, hvilke muligheder du har i forhold til det. Hvilke døre kan du egentlig vælge imellem? Og hvilken dør vil være den rette for dig at vælge? Det sidste er der selvfølgelig ikke et entydigt svar på. Det er noget, som du må mærke efter selv for at finde ud af. Vi håber dog, at du kommer tættere på at kunne træffe den beslutning ved at læse vores guide her. 

Vi har skrevet guiden i samarbejde med klarwindows.co.uk. De har et stort udvalg af yderdøre, og du kan derfor blive meget klogere på, hvilke former for døre du har mulighed for at vælge. 

Først og fremmest er de døre, som vi klassisk karakteriserer som hoveddøre, selvom de sådan set også kan bruges som en dør til et bryggers, en køkkendør eller lignende. Der er derfor ingen, der siger, at det skal være en hoveddør. Denne type af døre består af en enkelt dør. Det kan være med eller uden et vindue. 

Franske døre og døre med vinduer langs siden 

Ønsker du mere lys og udsyn end det, som en almindelig hoveddør kan give dig, er det en god ide, at du overvejer at sætte en dør med vinduer langs med siden op. Den består igen af en enkelt dør, men hvor der løber vinduer hele vejen langs med siden af den. Hvis du både vælger, at der skal være vinduer i døren, og at der skal være vinduer i langs med døren, vil du altså få en langt lysere bolig. 

Vil du lukke endnu mere lys ind i boligen og samtidig have en bredere døråbning, kan du for eksempel vælge en fransk dør. Der kan du vælge nogle, der består af to ruder, eller består af mange mindre ruder. Det giver dig meget lys.