dør

Der findes mange døre til udendørsbrug

Der findes mange døre til udendørsbrug

editorial

Der er skrevet en del om indendørsdøre, og hvor man bruger disse, men i denne artikel skal det handle om de døre, som man bruger mellem indersiden og ydersiden af hjemmet.

Og det kan faktisk forekomme på flere måder, end man lige går og tror, og det gælder også, selvom vi tager udgangspunkt i et ret så almindeligt dansk hjem.

For det første har man selvfølgelig hoveddøren, som er det, et hus ikke kan undvære; det er her, alle medlemmer kommer ind og ud, men det er også den officielle indgang.

For der er nogle gange, hvor man måske er en sædvanlig gæst, eller man bare kommer tit forbi og er ven af huset, så man har fået anvist en bagdør eller en anden dør, der leder fra et lokale og udenfor, som der måske er lidt længere væk end hoveddøren.

image

De andre døre til ud og ind

Som nævnt er der også bagdøren, og den kan udgår fra mange rum, og man kan også have flere af disse.

Man kan så også diskutere, om en dør ud til en eventuelt mellemgang er en udendørsdør eller ej, hvis der ikke er isoleret herude eller lignende, men de fleste vil nok mene, det er en indendørs dør – det ville så være en anden sag, hvis det var en dør ud til en svalegang.

Hvis vi så retter blikket udenfor, så har man jo også terrassedøren, som der oftest består af meget glas og eventuelt kan skydes til siden.

Den kan så lede ud til terrassen eller haven, men så omdøber man den som regel til en havedør.

Men man kan jo også vælge at se på et skur som en af de døre, der fungerer til udenfor og indenfor, selvom det ikke er til selve hovedhuset, men det er trods alt til en inderside og en yderside.

Se nærmere på forskelligt udvalg udvendige døre her: https://klarwindows.co.uk/external-doors