Gulvsliber Risskov

Gulvafslibning? Sådan forbereder du dig

Gulvafslibning? Sådan forbereder du dig

editorial

Venter du en gulvsliber en af de nærmeste dage, kan du med fordel forberede dig så godt som muligt – så går det lettere for alle parter. Men hvad skal du egentlig gøre, inden gulvsliberen kommer?

Har du endelig bestilt håndværkere til dit trægulv, så du kan komme skrammer, ridser og pletter til livs? Dejligt – der er ikke noget som et “nyt” trægulv, der giver liv til boligen og nyvunden glæde over indretningen, men… hvis du vil lette arbejdet for både håndværkere og dig selv, kan du med fordel forberede dig lidt.

God forberedelse giver et bedre resultat, og grundlæggende er der tre ting, du kan gøre, inden gulvsliberen møder ind på din adresse.

1) Ryd gulvet

Det første og bedste, du kan kaste dig over, er at rydde gulvet, så det er klar, når håndværkerne kommer. Det er forholdsvis enkelt for dig, men det betyder alverden for håndværkerne, at de ikke skal flytte rundt på dine ting, mens de arbejder.

Og når vi siger “ryd rummet,” så mener vi det faktisk bogstaveligt talt. Dine møbler skal flyttes helt ud af rummet, hvis du vil have et flot og professionelt resultat – det er nemlig ikke muligt at flytte rundt på dine ting, mens gulvsliberen arbejder.

2) Drop gulvvasken

De fleste af os kan godt lide, at hjemmet er rent og pænt, når der kommer fremmede mennesker, men det kan altså ikke betale sig at vaske gulvet, inden det skal slibes. Til gengæld er det en god idé at feje gulvet, inden håndværkerne kommer, så eventuelle småting som tegnestifter, søm eller lignende ikke er i vejen.

3) Dæk inventaret til

Gulvsliberen bruger professionelt udstyr, der suger en stor del af det støv, der kommer, når gulvet slibes, men der vil stadig være noget, der hvirvler rundt i luften. Vil du beskytte dit inventar, er det en god idé at dække det af, inden håndværkerne kommer.