gulvafslibning

Flotte og ensartede trægulve med en gulvafslibning

Flotte og ensartede trægulve med en gulvafslibning

editorial

Skal boligen friskes op, og har du allerede besluttet dig for hvilke farver der skal på væggene? Så bør du overveje om ikke de slidte trægulve skulle have en tur i samme anledning.

Måske har du ikke lagt mærke til hvor meget tidens tand har tæret på træværket. Selv de mest velholdte og velplejede gulve vil med tiden blive slidt – især de som er behandlet med olie eller sæbe. Disse materialer tilhører nemlig den ikke forseglende type af overflade behandlinger til trægulve.

Det betyder at de, når gulvet behandles, danner en beskyttende hinde af fed sæbe eller olie i træværkets overfladiske fibre, i stedet for at forsegle overfladen på samme måde som for eksempel lak, fernis eller maling. Derfor nyder et olieret eller sæbe behandlet trægulv ikke samme grad af beskyttelse som et lakeret eller malet eet af slagsen. Og derfor vil gulvet efter en årrække blive mere modtagelig over for såvel solens stråler som spildte væsker og nedtrådt støv.

Hvordan ved eg om mit trægulv trænger til behandling?

Du har måske som nævnt ikke bemærket at gulvet skulle have ændret karakter. Dette skyldes at slitagen foregår stille og roligt, over en årrække. Men så snart du begynder at gøre klar til at male dine vægge vil du hurtigt kunne se hvor grimt dit gulv er blevet.

Skub sofaen væk fra sin plads og rul gulvtæppet sammen – så vil kontrasten fremgå med al ønsket tydelighed. Der hvor gulvet har været beskyttet af møbler vil det stadig være smukt og ensartet i overfladen. Og der hvor solens stråler, spildte vasker og almindelig slid har fået lov at præge det vil det både være gulligt, skrammet, mat og plettet. Hos DBF Gulvservice kan du få et godt tilbud på en gulvafslibning med efterfølgende sæbe eller olie behandling.

Læs mere på dbf-gulvservice.dk