gulvafslibning

Fjern overfladisk slid med en billig gulvafslibning

Fjern overfladisk slid med en billig gulvafslibning

editorial

Hvis du står for at skulle renovere dit hus eller din lejlighed, har du sikkert tænkt på alt, hvad der handler om farver til paneler, vægge og lofter. En nymalet stue er smuk og strålende i sit udtryk, og det er skønt at nyde frugten af sit arbejde med de flotte, nye farver på de fine, glatte vægge. Men hvis gulvet ikke er taget med i ligningen, kan det flotte resultat hurtigt komme til at blegne. For jo flottere og mere ensartede og lysende i farverne, dine vægge fremstår, des mere nusset og snusket vil dit gamle, slidte trægulv tage sig ud.

Giv gulvet en ny chance med en gulvafslibning

Men før du fortvivler, og begynder at dække det ridsede, skrammede og plettede gulv til i tæpper – eller, endnu mere radikalt, rykker det op eller lægger et nyt gulv oven på – bør du overveje, om ikke gulvet kan reddes med en god og grundig gulvafslibning. Der er nemlig ret stor sandsynlighed for, at det grimme udseende skyldes overfladisk slid. Overfladisk slid kan for eksempel bestå af solfalming (som gør hvide gule gule og grimme), nedtrådt støv og skidt (som lægger en grålig film i træværkets overflade), pletter fra spildte væsker (for eksempel kaffe, te eller saftevand) og ridser fra møbler, sko, legetøj eller kæledyrenes klør. Disse former for slid kan sagtens fjernes ved at slibe de øverste 1 – 2 mm af træværkets overflade. Og dette er netop, hvad der sker ved en gulvafslibning.

Find billig gulvafslibning online

Der er en vis pointe i at overlade opgaven med gulvafslibning til de professionelle. En erfaren gulvmand har langt bedre forudsætninger for at opnå et pænt og ensartet resultat, end du selv har. For det første har han erfaring med at bruge det tunge apparatur, og for det andet kan hun vurdere, præcist hvor meget, der skal slibes af gulvets overflade. Du kan læse mere om gulvafslibning på gkservice.dk