forruder

Undgå at få udskiftet din forrude ved et stennedslag

Undgå at få udskiftet din forrude ved et stennedslag

editorial

Et stennedslag er noget enhver bilist på et eller andet tidspunkt oplever. Det har intet at gøre med, hvor god en bilist man er og uanset, hvor god en bilist man er til at holde afstand til andre bilister og husker at sætte farten ned, hvis man oplever at der ligger sten på vejen.

Det er heller ikke til at vide hvornår det sker. Der kan gå år i mellem, men du kan også være så uheldig, at få flere indenfor en kort tidsperiode. Til gengæld er der er en del man kan gøre for at undgå at skulle have forruden udskiftet, men istedet kan nøjes med at få den repareret. En reparation tager omkring 20 min og koster langt mindre, end hvis forruden skal skiftes. Forruder er i dag langt mere kompliceret at få udskiftes, især på nye biler, da de indeholder langt mere elektronik end gamle. Derfor tager det også langt længere tid. 

Få repareret din forrude

Hvis du har fået et stennedslag og det er mindre end 2 kr. er det ofte muligt at få repareret  ruden. Derfor er det vigtigt at du prøver at undgå at køre videre mere end strengt nødvendigt, da bilens bevægelser kan få revnen til at blive endnu større. Når du er kommet hjem, er det vigtigt at du stiller bilen et tørt sted. Ruden kan ikke laves, hvis bilen ikke står tørt og reparatøren må aflyse og komme igen en anden dag. 

Ruden får en omgang lim, som via et vakuum værktøj kommer ud i hele revnen. Efterfølgende får ruden UV varmen, som får limen til at tørre samtidig med at det fjerner det overskydende lim og efterlader ruden pæn og glat, som var der intet sket. Husk at undersøge om du har en bilforsikring der dækker. Nogle forsikringer dækker og andre gør ikke.