Gulvsliber Silkeborg

Sommeren er over os – har du slebet din træterrasse?

Sommeren er over os – har du slebet din træterrasse?

editorial

Sommeren er lige ved at være her, og du er garanteret godt i gang med at gøre haven klar til solens varme. Men har du husket at slibe træterrassen? Det gør du nemlig bedst, når det er sommer.

Den danske vinter er hård ved de flotte træterrasser, der hurtigt dækkes til af alger, skidt og snavs, men når sommeren står for døren, er det tid til vedligeholdelse. Nogle gange er det nok med en rengøring – andre gang er det nødvendigt med en afslibning.

Du kan sagtens slibe din terrasse i foråret, men det er vigtigt, at der er godt vejr flere dage i træk, så efterbehandlingen kan trænge godt ned og tørre ordentligt – og netop derfor siger man, at sommeren er højsæson for afslibning af terrasser.

Husk en god efterbehandling

Når træterrassen er blevet slebet, er det helt essentielt, at den får en grundig efterbehandling med det samme, så de rå brædder ikke står og suger snavs og skidt til sig. 

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til efterbehandling, og du kan med fordel afsøge internettet for inspiration eller henvende dig hos din lokale trælast, inden du beslutter dig. Terrasseolie er danskernes foretrukne behandlingsmetode, og det er ikke uden grund – den er let at arbejde med, og den giver et flot og professionelt resultat.

Få professionel hjælp

Det er de færreste, der har det rette værktøj til en afslibning af terrassen. Gælder det også for dig, har du to muligheder: Du kan leje en i dit lokale byggemarked, eller du kan hyre en professionel gulvafsliber til at klare arbejdet.

Vælger du sidstnævnte løsning er du sikret et professionelt resultat, og samtidig kan du selv bruge sommerdagene på at nyde solen i ro og mag. Vælger du førstnævnte løsning står du sandsynligvis tilbage med et stolt sind, fordi du klarede opgaven på egen hånd.