sandwich

Sandwich – En alsidig og lækker spise

Sandwich – En alsidig og lækker spise

editorial

Sandwich er en ret, som både kan være nem og enkel, men også utrolig lækker og alsidig. En sandwich kan være alt fra den klassiske ostemad til den mere avancerede sandwich med forskellige slags pålæg, salater og dressing. En ting er sikkert – der er noget til enhver smag, og sandwich kan spises når som helst på dagen.

Historien bag sandwichen

Sandwichen har en spændende historie. Navnet kommer fra John Montagu, der var den fjerde jarl af Sandwich i 1700-tallets England. Han var en ivrig gambler og ville ikke forlade spillebordet for at spise, så han bad sin kok om at lave en snack, som kunne spises med én hånd. Resultatet blev to stykker brød med pålæg imellem, og sandwichen blev født.

Siden da har sandwichen udviklet sig og spredt sig til resten af verden. I USA er sandwichen blevet en fast del af madkulturen, og der findes utallige varianter, fx Philly Cheese Steak og Reuben sandwich.

Sandwichens mange muligheder

En af de store fordele ved sandwichen er dens alsidighed. Det er nemt at variere både brødet og pålægget, og der er uendelige kombinationsmuligheder. Hvis man er til det sunde, kan man vælge rugbrød som bund og lægge grøntsager og kylling på. Hvis man er mere til det syndige, kan man vælge hvidt brød og fylde det med stegt bacon og ost.

En klassisk sandwich med skinke og ost kan spises både koldt og varmt. Hvis man vil have varm mad, kan man evt. varme sandwichen i en ovn eller på en rist, så osten smelter og bliver lækker og cremet. Det er også muligt at lave en toastet sandwich ved at grille den i en sandwich-maker eller på en rist i panden.

sandwich

Sandwichen som en let og sund spise

Sandwichen kan også være en sund og let spise. Det er nemt at få masser af grøntsager og proteiner i din sandwich ved at bruge fuldkornsbrød og mager pålæg, fx kylling eller skinke. Du kan også få masser af smag og sundhed ved at bruge avocado, tomater og salat i din sandwich.

Hvis du er på farten og har lidt tidsmangel, er en wrap eller panini også en god mulighed for en let og sund sandwich. En panini er en varm sandwich, som presses i en grill og er fyldt med grøntsager og protein. En wrap er et alternativ til brød, som er fyldt med grøntsager og pålæg og rullet sammen.

Sandwichen er en ret, som har været en fast del af vores madkultur i over 300 år. Mulighederne er uendelige, og alle kan finde en sandwich, som passer til deres smag og behov. Uanset om det er en let og sund sandwich eller en mere syndig og lækker sandwich, er sandwichen en spise, som kan spises når som helst på dagen, og som altid vil være populær. Besøg https://www.daellekatessen.dk/ for et godt bud på en sprød og sund sandwich.