tømrer

Få ordnet dit træværk af en tømrer

Få ordnet dit træværk af en tømrer

editorial

Går man sit hus og have igennem, kan man ofte se, at der er en hel del træværk – træterrasse og hegn som gode eksempler – og især hvis man også har et hus af træ, som f.eks. et sommerhus. Det er træværk, som fra tid til anden skal efter og rådne træbrædder skal udskiftes. Det skyldes at træ er levende materiale, selv efter det er blevet fældet og overtid vil det skulle udskiftes. Også selv om man passer godt på det og giver det plejende olier. 

Du kan få en tømrer i Frederikshavn til at gå dit forskellige træværk igennem og udskifte det nødvendige. Han vil også undersøge om der er løse søm som enten skal bankes på plads eller udskiftes. Ved at foretage den nødvendige udskiftning vil dit hus, terrasse og hegn holde langt længere, end hvis du intet gjorde.

tømrer

Vand og salt

Har du et hus eller sommerhus tæt på vandet, skal du være opmærksom på, at der kan være mere vedligeholdelse end ellers. Det skyldes at saltvand har det med at sætte fart i nedbrydningen af boliger og træværk. Derfor er det også vigtigt at du vælger træ som er bedre egnet til at modstå saltet. Det kan du få hjælp til at vælge af din tømrer. Han har qua sin uddannelse, den nødvendige viden til at kunne råde og vejlede dig. 

Hvis det viser sig at det er mere end få planker der skal udskiftes kan det være en god ide at starte med en sandblæsning. En sandblæsning fjerner alt gammelt skidt og snavs og hvad der må være af grønne alger. Det gør det nemmere at se omfanget og efterfølgende bliver det færdige resultat flottere, når det er blevet malet eller har fået plejende olier. Husk at træet skal have tid til at tørre, før du får det malet.