Gulvsliber Randers

Efterbehandling af trappetrin

Efterbehandling af trappetrin

editorial

En trappe i træ er ualmindelig flot, men den skal passes og plejes, hvis den skal beholde sin varme glød. Er du usikker på, hvilken efterbehandling du skal give din trappe, så læs med her.

Trapper slides ofte hurtigere end gulve, fordi vi mennesker altid træder på det samme sted, når vi bevæger os op og ned af trapperne. Med en professionel afslibning og efterfølgende efterbehandling kan du give din trappe det optimale udgangspunkt til at modstå slid – men hvilken efterbehandling er den bedste?

Grundlæggende er der tre muligheder, når du skal vælge: Lak, olie eller sæbe. Det er naturligvis en smagssag, hvad du skal vælge til lige præcis din trappe, men vi giver dig et overblik over fordele og ulemper, så du kan træffe beslutningen på det rette grundlag.

Sæbe – fordele og ulemper

En sæbebehandling er den mest naturlig behandling, du kan give dine trapper, og udseendet er da også den primære fordel ved behandlingen. Ulemperne er derimod, at du løbende skal vedligeholde trappen ved at vaske den med sæbespåner, og yderligere at sæbebehandlet træ ikke er særlig modstandsdygtigt over for slid og snavs.

Olie – fordele og ulemper

Olie fremhæver træets naturlige farver og strukturer og giver det en varmere glød. Samtidig holdes træet blødt og mat, og en oliebehandlet trappe er forholdsvis slidstærk og modstandsdygtig, når det kommer til skidt og snavs. Vælger du at efterbehandle trappen med olie, skal du huske, at det kræver årlig genbehandling med plejeolie – det kan du dog sagtens selv håndtere.

Lak – fordele og ulemper

Lak er den stærkeste efterbehandling, du kan give dine trapper, og derfor er det en meget velegnet løsning. Du får en slidstærk og holdbar overflade, der er let at rengøre, og behandlingen kræver ingen løbende vedligehold. Ulempen er, at du ikke kan reparere lakken, hvis den går i stykker, men derimod er nødt til at slibe hele trinnet, inden du kan lakere igen.