tandimplantat

Få dit flotte smil igen med et tandimplantat

Få dit flotte smil igen med et tandimplantat

editorial

Har du ødelagt en af dine tænder i forbindelse med et hoved traume, eller er den gået i forfald på grund af karies og der af følgende betændelse i roden? Så kan det være, at du skal have fjernet hele tanden, og erstattet denne med et solidt tandimplantat.

Hvornår skal man have et tandimplantat?

Et tandimplantat er tiltænkt som en erstatning for en ødelagt tandrod. Dette betyder, at du – såfremt din tand eksempelvis er flækket helt ned til rodspidsen – har mulighed for at erstatte denne tand med et tandimplantat. Således behøver du ikke at skulle finde dig i et hul i din tandrække, som både er æstetisk og funktionelt forringende for din livskvalitet.

Hvordan foregår isættelse af et tandimplantat?

Hvis din tandlæge vurderer, at et tandimplantat er den rette løsning for dig, vil han eller hun efter at have fjernet den ødelagte tand tage et sæt røntgen billeder for at kunne fastslå de øvrige tænders position. Er kæben i en forfatning, som tillader at man borer i den, vil tandlægen foretage selve udboring til tandimplantat under lokal bedøvelse.

Denne procedure foregår ved hjælp af bor i forskellige størrelser, således at hullet gradvist udvides. Der køles med vand undervejs, for at undgå skader på kæbeknoglen og tandkødet. Dernæst vil selve implantatet sættes fast. Et tandimplantat er fremstillet af titanium, som er et materiale med hvilket kæbeknoglen kan vokse sammen. Efter godt en måneds tid, hvor implantatet har fået mulighed for at fæstne sig, monteres mellemstykket og dernæst tandkronen.

Med en tandkrone udfærdiget i plast eller metalkeramik kan man faktisk slet ikke se, at en af dine tænder skulle være kunstige. Og samtidig vil implantatet være stærkt nok til, at du kan tygge og bide med det samme.

Hvis du leder efter en tandlæge, som kan udføre et tandimplantat i århus, kan du klikke forbi stjerneklinik.dk