CD

Vælg musik på CD frem for streaming

Vælg musik på CD frem for streaming

editorial

Der er flere generelle overvejelser om fordelene og charmen ved fysiske musikmedier frem for streaming. For det første er der noget særligt ved at have et håndgribeligt objekt, som man kan holde i hænderne og opleve fysisk. Med streaming har du kun adgang til musikfilerne på din computer eller enhed; du kan ikke røre eller føle dem.

For det andet er der en større følelse af ejerskab og samhørighed med fysiske medier. Når du ejer en cd eller vinylplade, har du albummet i sin helhed; du kan se tracklisten, læse liner notes og se kunstværket. Med streamingtjenester har man ofte kun adgang til visse numre fra et album, og man kan ikke rigtig komme i kontakt med kunstneren på samme måde.

CD

For det tredje lyder fysiske medier ofte bedre end streaming. Det skyldes dels, at fysiske formater har tendens til at være af højere kvalitet end komprimerede digitale formater, men det skyldes også, at mange mennesker synes, at musikken ikke rigtig kommer til sin retfærdighed, når de lytter til den fra en computer eller en telefonhøjttaler. Højttalere og hovedtelefoner spiller en større rolle for, hvor godt din musik lyder, når den er fysisk.

For det fjerde kan det være meget sjovt at samle på fysiske medier. Det er sjovt at gå igennem din samling og bladre i dine album eller cd’er, se på kunstværket og læse liner notes. Det er også sjovt at mødes med venner og lytte til plader eller cd’er sammen.

Andre gode grunde til at købe musik på CD eller vinyl

CD’er og vinyler er bærbare, hvilket betyder, at du kan tage dem med dig, uanset hvor du går. Det er ikke muligt med streamingtjenester, da de kræver en internetforbindelse. Der ud over er CD’er og vinyler gode gaver til venner og familiemedlemmer, der elsker musik. De kan nyde musikken uden at skulle bekymre sig om dataforbrug eller om, hvorvidt de har en internetforbindelse til rådighed.