epoxy

Vælg det rette gulv til hjemmet

Vælg det rette gulv til hjemmet

editorial

Skal du bygge nyt, bygge om eller bygge til? Næsten uanset hvilket byggeprojekt, du giver dig i kast med, så er gulvene en afgørende beslutning. Det har nemlig en enorm betydning for både rummets udseende og funktion, og du har mange forskellige muligheder at vælge mellem.

Hvilket gulv er det rette?

Flere ting spiller ind, når du skal vælge gulve. Hvilket udtryk ønsker du, og hvad skal gulvene kunne holde til? Hvad er tidshorisonten og budgettet? Det er blot nogle af de relevante spørgsmål, når du skal tage stilling til gulvvalget.

Selvom udtryk og design er vigtigt, så vægter funktionaliteten højst for de fleste. Gulvet skal være praktisk og behageligt at færdes på, og så skal det passe til rummets formål. For eksempel er sarte træplanker ikke et populært valg i bryggerset eller værkstedet, mens hårde klinker sjældent ses på soveværelset. 

epoxy

Vælg dit nye gulv

Et populært valg til bryggers, køkken og bad er klinker, fordi det er praktisk til de våde miljøer og samtidig har et smukt udtryk. Disse findes i et hav af varianter og størrelser, så der er rigeligt at vælge mellem. I køkkenet kan man dog også vælge det billigere klik-gulv med udseende af enten klinker eller træplanker, eller man kan vælge en hårdfør træsort.

Epoxy er dog også et materiale, der vinder stort indpas i mange rum – blandt andet køkkenalrummet. Det har en glat, blank overflade men er ikke glat at færdes på. Det er enormt enkelt at rengøre uden sprækker og fuger, og så er det utrolig hårdført. Derfor egner det sig fantastisk til eksempelvis køkkenalrummet, værkstedet og garagen. 

I dag ses epoxy i mange danske hjem, og det bliver mere og mere populært på grund af sit enkle, industrielle og smukke look kombineret med de praktiske egenskaber, som giver robusthed og lang holdbarhed.