makeup

Vælg den rette makeup - og køb den online

Vælg den rette makeup - og køb den online

editorial

Det at købe makeup er langt fra nogen nem sag. Der findes så mange forskellige brands og typer af makeup på markedet – og det kan være rigtig svært at vide, hvad man skal vælge. Skal det være en flydende makeup, en creme foundation, eller en oliefri, let pudder agtig variant? Må en makeup give huden farve, eller skal den ligge så tæt op ad eens naturlige hudtone som overhovedet muligt? Og kan man bruge makeup til daglig, eller skal man gemme den til festlige lejligheder? I det følgende kan du læse en lille guide til valg af makeup.

vælg en makeup, som passer til din hud

Først og fremmest skal du vælge en makeup, som passer til din hudtype. Hvis du har tendens til fedtet hud, kan der være visse fordele i at vælge en oliefri makeup. Du slipper for hud, der begynder at skinne i løbet af dagen, idet den lidt tørre makeup vil opsuge fedtet fra din huds talg produktion. Makeuppen vil heller ikke begynde at løbe, når du sveder, men sørge for, at din hud holder sig mat og ensartet.

Ligeledes bør du, hvis du lider af tør hud, sørge for, at din makeup fugter huden og tilfører den næring. Ellers kan du nemt ende med en makeup, som tørrer ud og slår revner. Personer med sart og følsom hud bør vælge makeup fra en producent, som anvender så få kunstige tilsætnings stoffer som muligt. Disse kan nemlig afstedkomme kontakt allergi og overfølsomhed, hvilket kan medføre, at du aldrig mere vil kunne bruge makeup.

Dernæst er det vigtigt, at din makeup matcher din hudtone. Du kan med fordel have to forskellige nuancer af makeup – en til om sommeren og en til om vinteren – som du i overgangs perioderne kan blande for at opnår den perfekte tone.

Find din makeup online på sephora.dk