panasonic varmepumpe

Sådan udregner du tilbagebetalingstiden på din varmepumpe

Sådan udregner du tilbagebetalingstiden på din varmepumpe

editorial

Når du skal købe en varmepumpe, er det altid en god ide, at du sørger for at beregne tilbagebetalingstiden på den. Det er et vigtigt parameter for at finde ud af, hvilken form for varmepumpe, som det kan betale sig for dig, at du køber. 

Tilbagebetalingstiden bliver udregnet ved, at du tager omkostningerne ved installation af varmepumpen og dividerer dem med din besparelse i forhold til din nuværende varmekilde. Det er altså en meget simpel beregning for dig at udføre. 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal finde frem til besparelsen i forhold til dit nuværende forbrug, kan du se på, hvor meget dit nuværende forbrug er på og så dividere den med varmepumpens SCOP ganget med din pris på el. Okay, nu lyder det lidt sværere at finde du af, men når du sidder med tallene foran dig, vil det give langt bedre mening for dig, hvad du skal gøre. 

image

Hvilken varmepumpe skal jeg så vælge? 

Når du har siddet og kigget på nogle forskellige varmepumper, har du måske fundet ud af, at tilbagebetalingstiden på de meget dyre varmepumper også bliver meget lang. Det kan derfor være, at du gerne vil have en varmepumpe, der ikke er helt så dyr. I det tilfælde kan det være værd for dig at kigge nærmere på Panasonic varmepumper

Det er på en gang nogle meget effektive varmepumper, der samtidig har en forholdsvis kort tilbagebetalingstid. I løbet af kort tid vil pumpen altså have tjent sig selv hjem i forhold til din nuværende opvarmningskilde. 

Et af de steder, hvor du kan købe en Panasonic varmepumpe, er hos virksomheden amalo.dk. De har specialiseret sig i varmepumper og kan derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvilken der vil være den rette for dig at bruge. Det kommer jo helt an på, hvordan du skal bruge den.