høreapparat

Sådan finder du det rette høreapparat

Sådan finder du det rette høreapparat

Vores hørelse er vigtig for os i dag, og der findes derfor mange forskellige løsninger, hvis du skulle opleve at få en nedsat hørelse. Det er nu en meget normal tendens, når man bliver ældre at ens hørelse kan blive svagere. Her er det ideelt at du opsøger en høreklinik for at få taget en test. Hvis det viser sig, at det kan være ideelt med et høreapparat, vil det være en af de bedste og mest effektive løsninger for at du kan få din hørelse tilbage til det normale igen. Et høreapparat kan fås i mange forskellige modeller, varianter og løsninger. Du kan dermed høre nærmere hos din lokale høreklinik om en vejledning i, hvorfor det ene høreapparat er bedre end et andet samt hvad det bedste match for dig vil være. 

De seneste undersøgelser viser, at der er ca. 800.000 danskere, der har en nedsat hørelse i dag, men det viser sig at der kun er 300.000 brugere af høreapparater. Det betyder, at der også er rigtig mange danskere der render rundt med en nedsat hørelse uden brug af høreapparat. Det er naturligvis en skam, da der både er hjælp at hente i den offentlige sektor, men også gennem private høreklinikker. 

Skal du vælge det offentlige system eller en privat høreklinik?

I Danmark har vi mulighed for at få hjælp til et høreapparat i det offentlige system eller hos en privat høreklinik. Hvis du vælger at bestille et høreapparat gennem det offentlige system er det gratis. Her vil du ikke have mulighed for at vælge selv på samme måde som en privat høreklinik. Du får typisk en ældre model og en bestemt type, hvor du hos den private høreklinik har mulighed for at få skræddersyet en løsning, der passer til dig. Hvis du derfor overvejer et høreapparat anbefaler vi at du besøger en lokal høreklinik. Vi har derfor gjort lidt research og fundet en kompetent høreklinik i Nykøbing Falster. Her får du professionel rådgivning og vejledning i at finde det optimale høreapparat for dig