Vinduespudserudstyr

Sådan får du de flotteste vinduer

Sådan får du de flotteste vinduer

editorial

Har du planer om selv at vaske dine vinduer frem for at få det gjort af en vinduespudser, er der flere ting, du med fordel kan gøre, inden du starter. Det ene er at have det rigtige vinduespudserudstyr. Til det skal du have du have den rigtige sæbe. Du kan enten selv lave den, eller du kan købe en der er specielt lavet til vinduer. Undgå at bruge opvaskemiddel blandet med salmiakspiritus. 

Der udover skal du have en god skraber og indvasker. Til sidst skal du bruge en klud, der ikke fnugger til at tørre efter. Det kan blandt andet være et rigtig gammel godt vasket viskestykke. 

Vinduespudserudstyr

Hvor tit skal du vaske dine vinduer?

Det er der ikke noget ekstrakt svar på. Det kommer blandt andet an på hvor meget skidt og snavs der kommer. Bor du op og ned af en trafikeret vej vil dine vinduer hurtigere blive beskidte af osen fra bilernes der kører forbi, end hvis du bor alene på en vej, hvor du sjældent ser andre biler end din egen. Som en tommelfingerregel skal du forvente at du skal vaske dine vinduer to til fire gange årligt.

Er dine vinduer ekstra beskidte og det sker jo, skal du forvente at du skal vaske dem mindst to gange. Den første gang vil fjerne det værste snavs og anden gang, kan du så koncentrer dig om at få dem pudset pæne. Husk også at vaske karmene og rammerne samtidig. Gerne første gang du vasker dine vinduer, så du ikke får render fra karmene og rammerne ned på vinduerne. 

Er dit vand fyldt af kalk, kan du med fordel udskifte det. Enten med købevand eller hvis du har en regnvandstønde, så tag vand derfra. 

Husk at hvis du ikke selv har lyst eller tid til at vaske dine vinduer, kan du få håndværkerfradrag, hvis du får en professionel til at vaske dem.