Plankebord

På den her måde kan dit plankebord holde sig længe!

På den her måde kan dit plankebord holde sig længe!

Plankeborde er blevet moderne som aldrig før, da de kombinerer naturens elementer med indretningen i specielt moderne hjem, men det er ikke kun i nyere hjem, at et plankebord kan passe ind – det kan det gøre mange steder!

Det er sådan set alt fra havepavillonen til udehuset, annekset, og hvordan man ellers kunne forestille sig, at sådan et plankebord ville passe ind.

Men én ting er det jo det med, at man har anskaffet sig et flot plankebord eller selv har lavet det, noget andet er, om man har forstand på, hvordan man sørger for, at det kan holde sig intakt længe og dermed blive benyttet i lang tid.

Som det første skal man gerne give træet noget træbeskyttelse, om man så har lavet det selv, fået andre til det eller købt det – hvis man har købt det, kan man jo spørge, hvad det er blevet behandlet med, så man selv kan gentage den behandling efter den trætype, det er lavet af.

Dette gælder også, hvis det er sammensat af flere trætyper, og hvis benene er af træ, skal de også behandles, men hvis de er lavet af noget helt andet materiale såsom stål, så er det også med at passe på den del, så det ikke ruster eller bliver slidt.

Helst skal man sørge for, at man tager sig af alle dele af plankebordet på samme tid, når man behandler det fra top til tå, så man ved, at alle elementer er blevet behandlet samtidig.

Dette kan være alt fra overfladebehandling til rustebeskyttelse.

Hvor tit man så skal gøre det, afhænger af, hvor ofte man bruger det, hvor man måske skal have slebet det ned nogle gange og givet det endnu en overfladebehandling, men det drejer sig også om, hvorvidt man opbevarer bordet et tørt eller fugtigt sted.

Og dette gælder især også, hvis man stillet det væk for en sæson – behandl det derefter.