robotplæneklipper kanttråd

Korrekt montering af robotplæneklipperens kanttråd

Korrekt montering af robotplæneklipperens kanttråd

editorial

Har du endelig fået taget dig sammen til at udskifte den gamle manuelle græsslåmaskine med en moderne robotplæneklipper? Så bør du være opmærksom på at du ikke skal sende den ”i marken” førend du har afgrænset din have ved hjælp af den medfølgende kanttråd.

Hvordan monterer jeg robotplæneklipper kanttråd korrekt?

Der er grundlæggende to måder hvorpå du kan montere kanttråd til robotplæneklipper – over eller under jorden. Vælger du at fastgøre robotplæneklipper kanttråd over jordens overflade ved hjælp af pløkker skal du være opmærksom på at dette langt fra er den mest optimale løsning – hverken æstetisk eller praktisk.

Det ser ganske enkelt ikke videre kønt ud når der er synlig kanttråd og pløkker til fastgørelse deraf rundt langs hele kantens af din plæne. Og samtidig risikerer du at børn eller dyr snubler over – eller får viklet sig ind i – den blotlagte robotplæneklipper kanttråd.

Hvis du ønsker at din robotplæneklipper kanttråd skal blive hvor den er, og samtidig ikke ønsker din smukke have skæmmet af grimme pløkker, kan du vælge at lade kablet nedlægge under jordens overflade. Med denne løsning kan du opnå en knivskarp kant på din plæne uden synlig robotplæneklipper kanttråd.

Dette forudsætter selvfølgelig at kanttråden er nedlagt med omhu og præcision. Kablet må ikke ligge så dybt at din robotplæneklipper ikke kan registrere det ved hjælp af sine indbyggende sensorer. Det må heller ikke ligge så tæt på overfladen at det risikerer at blive blottet ved i forbindelse med et kraftigt regnskyl eller ved at dyr graver i jorden.

Derfor er det en god idé at lade professionelle fagfolk forestå opgaven med nedfræsning af kanttråd til robotplæneklipper. På den måde kan du være sikker på at resultatet bliver helt perfekt, og at du vil kunne have glæde af din robotplæneklipper kanttråd i mange år fremover. Læs mere på kabelnedlaegning.dk