Alkoholafvænning

Hvornår skal man i alkoholafvænning?

Hvornår skal man i alkoholafvænning?

editorial

I Danmark lever flere tusind mennesker med et alkohol forbrug, som er så højt, at det karakteriseres som et farligt overforbrug. Disse mennesker er ramt af alkoholisme i en grad, så der skal professionel behandling til, førend de kan komme ud af det, og samtidig have en chance for at komme tilbage på det rette spor uden at falde i igen.

Alkohol misbrugere – eller alkoholikere, om man vil – er afhængige af alkohol både fysisk og mentalt. Dette betyder, at selv om det farlige stof langsomt, men sikkert, nedbryder såvel vitale organer som kognitive funktioner, er det nødvendigt for den misbrugsramte at have en vis andel af alkohol i kroppen for at kunne fungere. En alkoholiker vil nemlig udvikle meget voldsomme abstinenser hvis ikke den såkaldte ”funktions promille” er til stede. Og derfor er det nødvendigt med lægeligt superviseret afgiftning, afrusning og afvænning, da det kan være skadeligt og forbundet med alvorlige konsekvenser, hvis man bare kvitter alkohol ”cold turkey”.

Hvor kan jeg sende en alkoholafhængig person til alkoholafvænning?

Hvis din kæreste eller ægtefælle er alkoholiseret i en grad, så han eller hun selv har vanskeligt ved at overskue at arrangere afvænnende behandling, kan du hjælpe vedkommende til et behandlings forløb på et misbrugscenter. Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få kontakt til dygtige misbrugskonsulenter og professionelt sundheds personale, som kan hjælpe dig med at tilrettelægge hele forløbet – fra afrusning over behandling til opfølgende møder og terapi.

Behandlingscenter Søby Park arbejder med en behandlings model, som baserer sig på Minnesota kuren – en anerkendt metode til behandling af alle typer misbrug. Er der børn involveret i jeres forhold tilbydes sideløbende familie forløb, hvor I sammen kan hele som familie og opbygge styrke og sammenhængskraft, så I kan fungere som støtte og fundament for den misbrugsramte, når han eller hun skal til at bygge sit liv op på ny.

Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk