bedkant

Hvordan skal overgangen være ved din bedkant?

Hvordan skal overgangen være ved din bedkant?

editorial

En bedkant er i langt de fleste tilfælde karakteriseret ved, at man har en type materiale i haven eller lignende, der pludselig skifter over til noget andet, og det sker som regel meget abrupt, uden der er en blød overgang.

Det er her, hvor man kan se, at man nu skifter udseende på have og på den måde har delt den ind i sektioner; det er med til at give haven og det grønne areal lidt variation og forskellige områder, hvor man kan lave forskellige ting:

Grille, campere i haven, mærke græs under fødderne, spille fodbold eller sætte et bål op samt meget mere.

Der er således mange forskellige muligheder for en bedkant i den forbindelse her, hvor man har et materiale, der overgår til et andet.

Dette skal vi se nærmere på i denne artikel, så du kan få noget inspiration til, hvad du for eksempel kan lave derhjemme af spændende sager med bedkanter i haven – for man kan sagtens have flere!

Diverse overgangstyper ved din(e) bedkant(er)

Måske er den mest kendte og bemærkelsesværdige, hvor man går fra et organisk materiale såsom græs og/eller blomster og til fliser eller grus, da man virkelig tydeligt kan se overgangen her.

Den deling kan så være med et lille hegn, så man angiver skiftet, men hvor man stadig kan komme videre til det næste.

Man kan også lægge nogle sten her, der antyder overgangen, så man ender med at have endnu et materiale, så man faktisk får en blød overgang.

Nogle overgange vil se pænere ud end andre, men det er som regel også en smags sag.

Man kan også lade bedkanten slutte ved en husmur, men så bør man gøre det med fliser eller grus, da det kan blive svært at slå græsset her ved kanten, hvis det slutter her.