varmepumpe

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

editorial

Der findes grundlæggende to former for varmepumpe på markedet: Luft til luft varmepumpen og luft til vand varmepumpen. Disse to forskellige typer erstatter hver især varierende varmekilder.

Hvis dit hus er varmet op ved hjælp af et gammelt oliefyr, vil en luft til vand varmepumpe kunne træde i stedet for dette. Et luft til vand varmepumpe er langt mere energi effektivt end et slidt og udtjent fyr – og samtidig en del mere driftsikker. Du skal ikke konstant have renset din luft til vand varmepumpe, og den vil kune sjældent gå i stykker. Og så skal der ikke fyldes brændstof på i tide og utide.

Spar penge med en varmepumpe

En luft til vand varmepumpe opvarmer såvel brugsvand som cirkulations vand lige som et fyr. Du kan således bevare dine vandradiatorer og eventuelle gulvvarme net. Da en luft til vand varmepumpe udnytter den tilførte energi op imod fem gange mere effektivt end et fyr er en sådan langt sundere for såvel miljø og klima som for din pengepung. Du kan, med andre ord, fyre godt op for varmen og tage lange, varme brusebade uden at få dårlig samvittighed.

Varmer du boligen op ved hjælp af dyre elektriske radiatorer kan du skifte disse ud med en luft til luft varmepumpe. En luft til luft varmepumpe opvarmer din bolig på særdeles effektiv vis. Der er virkelig penge at spare hvis du vælger en luft til luft varmepumpe frem for dine uddaterede elovne. Samtidig får du den fordel at en luft til luft varmepumpe renser luften i din bolig ved hjælp af indbyggede partikel filtre, for et sundere og mere behageligt indeklima. Dette eliminerer stort set behovet for udluftning hvilet gør at du kan spare endnu mere.

Du kan læse mere om de forskellige typer varmepumpe, og finde den rette varmepumpe, på gramenergi.dk