Makita græstrimmer

Græstrimmeren er perfekt til snørklede plæner

Græstrimmeren er perfekt til snørklede plæner

editorial

En makita græstrimmer er det helt perfekt redskab til at få slået græsset de steder, hvor du ikke kan nå frem med din plæneklipper.

Når du har slået græsset i haven vil du næsten altid stå med nogle pletter og områåder, hvor du ikke kunne komme til med plæneklipperen. Enten kan du leve med de lange tjavser af græs, der aldrig bliver slået, du kan klippe dem ned med en saks – eller du kan tage det hele med en græstrimmer.

Græstrimmeren er en mindre udgave af en buskrydder og den kan komme ind i snævre passager, smaller kroge, under trapper og den kan komme til at slå græsset helt inde ved muren eller andre steder, hvor plæneklipperen ikke kan komme helt ind med sit skæreblad.

Makita græstrimmer

Makita startede med lysarmaturer og elmotorer

En græstrimmer vil være udstyret med en elmotor, der ikke er nær så kraftig som den benzinmotor, man typisk finder på en buskrydder. Græstrimmeren kan derfor heller ikke klare lige så kraftige vækster som buskryderen kan – den er lavet til at slå græs, ikke til at nedkæmpe kraftigt ukrudt, små buske og krat som kratrydderen er. Men den er også meget lettere at bære på og styre og den larmer mindre. 

En af de store producenter af græstrimmere er det japanske firma Makita. Det er et globalt firma med produktion fordelt på flere fabrikker rundt på kloden og mange er rigtigt glade for den kvalitet, brugervenlighed og effektivitet man får for pengene hos Makita. Denne globale japanske virksomhed startede i begyndelsen af det 20. århundrede med at lave lysarmaturer og elmotorer. Efter Anden Verdenskrig, hvor Japan måtte rejse sig fra ruinerne, begyndte Makita at lever elektrisk værktøj og redskaber. De har et bredt sortiment inden for elektriske save, boremaskiner, skruemaskiner og andet værktøj samt haveredskaber som hækkeklippere og græstrimmere.