kikkert

Gode råd og forslag til brug af en kikkert

Gode råd og forslag til brug af en kikkert

En kikkert er et dejligt værktøj, hvis man for eksempel interesserer sig for stjerner og skal bruge en stjernekikkert; for selvom det for mange er en hobby, så føler man stadigvæk, at det er et uvurderligt redskab, når man skal dyrke den hobby.

Hvis man er jæger, så har man brug for en kikkert af den gode slags, som man kan spotte sit bytte med i detaljer på lang afstand.

Der findes også teleskoper og den typer kikkerter, som man kun kigger gennem det ene øje med (tænk på film med pirater). Og børn kan også lege med med kikkerter, da der findes versioner af disse kikkerter i børnestørrelser.

Mange af disse kan fås i kikkertland.dk, som er et besøg værd.

Men angående det at eje en god kikkert og bruge den, så kommer her nogle gode råd, hvoraf du måske kender nogle af dem, mens andre kan være nyttige tips, du skriver bag øret.

For det første skal du huske at indstille den korrekt, når du bruger den, så objektet for enden er i fokus. For at holde dette øjeblik i ro, kan du støtte kikkerten mod et underlag eller gøre det med dine arme, så du ikke skal forsøge at holde kikkerten i ro med hænderne alene.

Selv de mindste rystelser kan gøre objektet utydeligt at fokusere på.

Husk også at opbevare din kikkert i et etui, når du ikke bruger den, så den ikke får skidt på sig, hvis du blandt andet ofte bruger den udenfor.

Dette leder os videre til, at det er vigtigt at gøre kikkerten ren med de rette remedier tit og ofte.

Hvis du dog skal bruge kikkerten mange gange i løbet af en dag, og du ikke gider tage den frem fra en lomme og ud af sit etui flere gange, så kan du jo binde en snor i den, så du kan have den om halsen.