minicontainer

Forskellige måder at smide affald ud på

Forskellige måder at smide affald ud på

editorial

Det er blevet vigtigere end nogensinde før at genbruge og sortere sit affald, men hvordan gør man det bedst, og på hvilke måder kan man smide sit affald ud? Det vil vi komme nærmere i dette korte skriv, så du kan få et indblik i affaldsverdenen, og hvordan du bør håndtere den.

Hvis du skal renovere

Skal du renovere, så kan det være en god idé at leje en container til opgaven. Det kan eksempelvis være en minicontainer, som gør det muligt for dig at smide de ting ud, som du river ned på en ordentlig måde. Hvis det er mange forskellige typer materiale, så er det vigtigt, at du lejer mere end en container, og derved kan sortere affaldet korrekt.

På den måde passer du bedst muligt på miljøet, og kan endda måske få penge for materialet, afhængig af hvad det er.

image

I dagligdagen

I dagligdagen er der mange måder hvorpå du kan sortere dit affald. Den helt normale er, at du har en sort og en grøn skraldepose i dit køkken. Den grønne til madaffald og organisk affald, og den sorte til småt brændbart. Hvis du har ting udover dette, så er det vigtigt, at du gemmer dem og smider dem ud korrekt.

Det kan eksempelvis være et glas fra syltede agurker, eller måske et metallåg derfra. Disse ting kan typisk sorteres i store skralde spande i dit område, og hvis der ikke er dette, så skal du tage forbi genbrugsstationen med det.

Gammelt tøj og møbler

Ting som gammelt tøj og møbler skal også sorteres. Det er ikke blot at smide dem ud på den første rasteplads, eller kaste gammelt tøj ned i en røde kors kasse. Hvis tøjet og møblerne ikke længere kan bruges, så skal de afleveres på den lokale genbrugsstation, så det bliver afskaffet på den bedst mulige måde.