gulvafslibning stevns

Få slebet dit gulv

Få slebet dit gulv

editorial

Der findes fine trægulve i mange danske huse. Du kan få et rigtigt flot gulv med en gulvafslibning i Stevns.

Har du flotte planker på gulvet men er de blevet slidte og skrammede, er der kommet pletter og smuds, som ikke vil gå af. Ja, så er det måske tid til en gulvafslibning. Er det rigtig grelt kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling. En afhøvling kan dog ikke stå alene, da det er en grov metode, der ikke giver nogen særlig fin finish. Det betyder at du skal slibe gulvet efter afhøvlingen. 

gulvafslibning stevns

Det er ikke alle gulve, der tåler en afslibning lige godt – og nogle tåler det endda slet ikke. Plastiklaminat kan nok ligne træ, men det er det ikke, og hvis du giver dig til at slibe et plastiklaminat gulv vil det blive helt ødelagt. Tykke planker tåle bedst afslibning. Man kan ikke blive ved med at afhøvle og afslibe gang på gang, for der tages et lille stykke af gulvplankernes tykkelse hver gang, så de bliver en anelse tyndere for hver gang de bliver høvlet og slebet. 

Mange muligheder for efterbehandling når gulvet er slebet

Efter slibning kan gulvet behandles på mange måder, alt efter det look du ønsker og de egenskaber du ønsker dig af dit gulv. Nogle typer af efterbehandling egner sig bedre til visse træsorter end andre, men det er også langt af vejen en temperamentssag. 

Det letteste gulv at holde rent og vedligeholde er det lakerede trægulv. Her får du en glat og vand- og smudsafvisende overflade, der kan vaske med almindelige midler og som ikke suger væske til sig, hvis der spildes på det. Men hvis et lakeret trægulv bliver ujævnt slidt, hvad det ofte gør, så kan du ikke nøjes med at lappe de slidte steder med ny lak. Hele gulvet skal have en ny omgang.