Malerfirma Søborg

Få hjælp til maling af boligen hos dit malerfirma i Søborg

Få hjælp til maling af boligen hos dit malerfirma i Søborg

editorial

Mange vælger selv at give sig i kast med malerarbejde ud fra den overbevisning at det er den mindst krævende del af renoveringen. Men mange bider over mere end de umiddelbart kan tygge. Malerarbejde er nemlig meget andet og mere end blot at påføre vægge og lofter noget farve eller hvidtning. Det finder du hurtigt ud af, når først du er kommet i gang.

Malerarbejde er hårdere end du tror

For det første er der alt det forberedende arbejde, hvor du skal sørge for at sække samtlige fodpaneler, stik kontakter, dørkamer og vinduesrammer af med malertape. Møbler og gulve skal tilsvarende dækkes af med plast og pap, før det egentlige stykke malerarbejde kan påbegyndes. Og dette er kun de indledende øvelser.

Er dine vægge bare, og pudset i fin stand, skal væggene slibes og påføres Microdispers – også kaldet blåt vand. Denne forberende behandling sikrer, at malingen binder til overfladen, således at resultatet bliver ensartet og holdbart. Når primeren er tørret, skal det første lag maling påføres. Det er vigtigt, at malingen dækker ordentligt fra første færd – og det er sjældent nok med eet lag. Du skal vente til det første lag er helt tørt, før du påfører andet lag.

Sidder der der imod gammelt væv eller tapet på væggene, skal dette først fjernes. Til dette formål kan du roligt regne med at skulle afsætte en arbejdsdag per rum – den slags sidder godt fast. Er pudset inden under beskadiget, kan det være nødvendigt at spartle væggen op på ny, eller opsætte filt. Og her vil du som menig mand komme til kort. En maler med det rette håndelag og lang professionel erfaring vil have langt bedre forudsætninger for at udføre denne opgave – og så slipper du selv for det hårde slid!

Du kan finde dit lokale malerfirma i Søborg på Malerkanonen.dk