Kloakarbejde

Få foretaget en TV-inspektion af din kloak før efterårets regnmasser

Få foretaget en TV-inspektion af din kloak før efterårets regnmasser

editorial

Vores vejr har de sidste par år ændret sig, og det er blevet mere og mere almindeligt, at der kommer voldsomme skybrud med store mængder vand. Den vand skal helst ned i kloakken og væk og det kræver at ens kloak fungerer upåklagelig, når det sker.

Det sikre du dig ved at få en kloakmester ud og foretage en TV-inspektion af din kloak og finder han fejl skal de laves. Det kunne f.eks. være en kloakmester i Skive, der kigger på din kloak. Som husejer er det din pligt at sørge for at kloakken fungere optimalt. Det skyldes at kloakken har stor betydning for vores almen sundhed.

image

Rens omkring kloakken

Det er ikke nok at du sørger for at kloakken er i orden til de voldsomme regnmasser. Få også klippet grene ned hvis de hænger ind over din bolig, så du ikke får en masse blade ned på taget. Blade der kan stoppe tagrender og afløbet. Det er også en god ide at fjerne evt. blade omkring kloakken. Du må ikke selv ordne kloakken, men omkring den er ok. Vand der ikke kan komme ned i kloakken vil i stedet finde andre veje og vil i stedet ende på loftet eller i kælderen.

Kloakarbejdet i dag

Blandt andet på grund af de voldsomme regnmasser foregår der en masse kloakarbejde i dag. Det skyldes at vores kloakker ikke er designet til så meget vand på kort tid og kloakkerne flyder over. Det betyder, at der arbejdes på nye løsninger til hvordan man kan opsamle vandet. Det kan f.eks. være at samle vandet i store tanke, få nedgravet faskiner i jorden og andre løsninger. Du kan få hjælp af din kloakmester til hvilke løsninger du med fordel kan få udført på din grund, så du ikke ender med at få vand i kælderen.