franske døre

Få et godt greb i dine franske døre

Få et godt greb i dine franske døre

editorial

Der er jo nogle ting, der kendetegner en dør, om det så er franske døre eller ej, og det er sådan noget som hængslerne og den måde, som man åbner den på.

Den største undtagelse er en svingdør eller en automatisk dør, der har en føler til at åbne for en, når den registrerer aktivitet, og ellers skal man låse den elektronisk – den slags har også oftest glaspartier hele vejen, så man kan se igennem dem, hvilket nogle gange kan snyde folk, hvis de tror, der er gennemgang, fordi døren er så ren, man kan se igennem den uden problemer.

Men ellers skal man have et dørhåndtag til sådan en dør, og gennem tiden er der opfundet mange af den slags, om det har været en anordning af den store slags, som man ser ved porte, man sætter for, så den ikke kan åbnes fra den ene side fra.

franske døre

Det er jo besværligt, at man skal hen at fjerne denne “låseenhed”, førend man kan begynde at åbne døren, så der er fundet andre metoder til den slags.

Der er gode muligheder for håndtag med videre i franske døre

Dette gælder både låse, men også dørhåndtag, og det kan være sjovt at se sådan et sted som i USA, hvor man mere er vant til de runde håndtag, man drejer rundt, for at åbne en dør eller lukke den, mens vi i Danmark og andre lignende lande bruger håndtag, man trykker ned, så man kan komme ind.

Den slags er vi mere vant til her, hvor det da også er nemmere at åbne den slags med andre dele af kroppen, hvis man ikke har en arm ledig til det.

Den type låse kan man få i diverse materialer, hvor de kan passe ind i stilen, så det kan tage lidt tid at finde frem til den rette type.