maler

Få en faglært maler til at forestå indvendig maling af dit hus

Få en faglært maler til at forestå indvendig maling af dit hus

Skal boligen renoveres? Så skal vægge, lofter og indvendigt træværk i stuer og værelser også have en gang maling. I det følgende kan du læse mere om hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med malerarbejde.

Hvordan får jeg mit hjem til at ligne en million?

Hvis dit malerarbejde skal fremstå professionelt og lækkert – og holde i mange år – er det vigtigt at gå grundigt til værks. Det er ikke altid at det er tilstrækkeligt blot at smøre et par spande maling ud over væggene.

Selv om væggen er rå og fri for væv eller tapet, og pudset virker sundt og raskt, skal overfladen som minimum slibes ned og vaskes grundigt før du overhovedet kan gå i gang med dit malerarbejde. Støv, partikler fra luft forurening (for eksempel tobaks røg) og fedt fra madlavning sætter sig i årenes løb fast i væggenes maling. Ny maling vil få svært ved at binde til den snavsede overflade. Dette betyder at malingen efter kort tid vil begynde at skalle af – og så er alt dit gode arbejde spildt.

Derfor er det vigtigt at forbehandle væggene forud for maling af disse. Du skal slibe væggene med groft og dernæst fint sandpapir. Diverse huller i pudset – for eksempel borehuller – skal spartles ud. Væggen skal vaskes ned, og sluttelig skal der påføres primer, også kendt under navnet Microdispers eller Blåt Vand. Dette underlag gør at malingen binder optimalt til væggen således at resultatet bliver smukt, ensartet, og langtids holdbart.

Er væggene behængt med gammelt væv eller tapet skal dette først fjernes. Her kigger du på mange timers – måske dages – arbejde. Og er pudset inden under i ringe forfatning kan det være nødvendigt med opsætning af filt eller måske en fuldspartling.

Du kan i stedet vælge at lade en professionel maler varetage dit malerarbejde – læs mere på Malerkanonen.dk