vurdering af dødsbo

Få assistance til vurdering af dødsbo

Få assistance til vurdering af dødsbo

editorial

Listen kan hurtigt blive lang, når vi snakker om de praktiske opgaver, der skal håndteres efter et dødsfald. Udover begravelsen, håndteringen af ens egen sorg m.m., så vil der ofte være et dødsbo tilbage, som du også skal tage stilling til – i hvert fald hvis der er tale om en pårørende tæt på dig. 

Det at håndtere et dødsbo kan være noget af en opgave. En del af tingene skal formentlig arves, men derudover vil der være ting, som måske skal sælges eller gives væk. Og hvad gør du egentlig, hvis du gerne vil sælge bestemte genstande? Det kigger vi mere på herunder. 

Hyr hjælp til vurdering af dødsbo 

Til dit held så findes der firmaer, der primært arbejder med håndtering af dødsbo. Herunder også det at vurdere samt købe genstande, du ønsker skal sælges videre fra et dødsbo. Når du får et firma ud, så er du selvfølgelig ikke forpligtet til at sælge de ting, der vurderes. Det er helt op til dig selv.

En anden fordel ved vurdering af dødsbo er, at firmaet allerede har solid viden omkring værdien af forskellige møbler, lamper, brugskunst m.m. Du kan derfor også forvente, at de vurderinger der laves, er reelle. 

Tit og ofte vil firmaet der kommer ud til dig kunne tilbyde at købe nogle af de genstande, du ønsker at sælge. Det kan nemlig være noget af en mundfuld, hvis du selv skal stå med salg af de ting, som din pårørende har haft. 

Hvordan vælger du et firma til vurdering af dødsbo?

Når du skal vælge et firma, der skal hjælpe dig, er der flere ting, du kan kigge efter. Hold gerne øje med den erfaring, firmaet har. Derudover er det også til din fordel, at du finder et lokalt firma, så du er sikker på, at de kan komme ud til dig.