parfume

Din parfume bidrager til dit udtryk

Din parfume bidrager til dit udtryk

editorial

En lækker parfume fortæller omverdenen mindst lige så meget om dig som din frisure, din makeup eller dit outfit. Faktisk er den olfaktoriske sans – i daglig tale kaldet lugtesansen – den mest oversete sans, samtidig med at den også er blandt de vigtigste.

Vi tænker måske ikke så meget over det i det daglige, men vi orienterer os faktisk mere via dufte, end vi tror. Du mærker det mest, når en lugt er ubehagelig og frastødende, for eksempel hvis en person i metroen lugter ramt af gammel sved, eller hvis en person er overparfumeret.

Du vil tilsvarende kunne mærke det, hvis en person er iført en parfume, som ikke harmonerer med hans eller hendes egen personlige duft. Vi er nemlig alle i besiddelse af duftstoffer, som udskilles gennem huden. Og derfor er en parfume ikke blot som et stykke tøj, man blot kan iføre sig – den endelig duft opstår i en sammensmeltning mellem din krops egen kemi og parfumens duft sammensætning.

Vælg din parfume med omhu og omtanke

Derfor er det vigtigt, at du tester din nye parfume inden du køber den. Du bør som minimum lade parfumen sidde på huden i et par timer – gerne der hvor blodårerne er tættest huden, for eksempel på håndleddet eller på halsen. Du bør ikke prøve mere end én parfume ad gangen, og også helst kun én om dagen – og på helt ren hud. Således kan det godt tage mange dage at udvælge en parfume – men det er umagen værd.

Hvis du vil være sikker på, at du vælger rigtigt, kan du få en veninde til at hjælpe dig med at opsniffe den helt rigtige duft til dig. Og dernæst kan du med fordel købe din nye parfume online hos Sephora, og få den sendt til døren, via den online shop på sephora.dk