rengøring dødsbo

Dette skal du have gjort, hvis du har mistet en, du har kær

Dette skal du have gjort, hvis du har mistet en, du har kær

editorial

Når man mister en person, man elsker, kan det føles som om, at verden er gået under. Du føler dig måske fortabt og alene og ved ikke, hvad du nu skal gøre. Denne vejledning er her for at hjælpe dig gennem denne svære tid.

Vi vil komme omkring nogle praktiske ting, du skal have gjort i forbindelse med, at en person går bort.

 

rengøring dødsbo

 

Planlægning af begravelse

Du skal i gang med at planlægge begravelsen. Det er en af de sværeste ting, du nogensinde vil skulle gøre. Du skal tage stilling til mange detaljer, herunder dato og tidspunkt for begravelsen, hvilken slags gudstjeneste det skal være, hvem der skal tale, og hvilken type begravelse eller kremering du vil have.

Det er vigtigt at forsøge at bevare roen og være organiseret i denne periode. Du skal træffe en masse beslutninger, så det er nyttigt at have hovedet klart.

 

Oprydning af dødsboet

Når begravelsen er overstået, skal du begynde at tage dig af boet. Det omfatter bl.a. at ordne eventuelle økonomiske spørgsmål og fordele afdødes ejendele. Hvis der er børn involveret, skal du også træffe foranstaltninger til at tage sig af dem.

Dette kan være en uoverskuelig opgave, men der er folk, der kan hjælpe dig igennem den. Det samme gælder, hvis du skal have solgt og rengjort dødsboet. Her kan du finde et firma, der tilbyder rengøring af dødsbo i Silkeborg eller i den by, som du bor i.

 

Testamente eller eftermæle

Hvis den afdøde har efterladt et testamente, skal du begynde processen med at få det gennemført. Dette kan være en kompliceret og tidskrævende opgave, så du bør måske hyre en advokat til at hjælpe dig. Hvis der ikke er noget testamente, vil boet blive fordelt i henhold til lovene om arveret.

Det kan også være, at den afdøde havde et særligt ønske, som du skal have realiseret. Det kan være, at hans/hendes’ ejendele skal doneres til velgørenhed.