Alkoholiker

Hvad er en alkoholiker?

Hvad er en alkoholiker?

En alkoholiker er en person, som er blevet afhængig af alkohol, og ikke længere kan opretholde et liv uden en vis mængde alkohol på daglig basis. Alkoholisme starter som oftest i det små, og vokser til sidst til misbruget når et niveau, hvor det løber løbsk. Er et misbrug af alkohol først nået til et stadie, hvor den misbrugsramte ikke kan fungere uden en vis mængde alkohol i blodet, er vedkommende officielt alkoholiker.

Den mængde af alkohol, som skal være til stede, førend en alkoholiker kan udføre selv de mest grundlæggende dagligdags opgaver, kaldet ”funktions promillen”. Fænomenet er et udtryk for en tolerance, som er blevet så høj, at kroppen faktisk ikke længere kan klare sig uden alkohol. Og så skal der professionel hjælp til, hvis en afrusning, afgiftning og afvænning skal gennemføres på forsvarlig vis.

Hjælp din nærmeste med alkohol behandling

Har du mistanke om, at et af dine familiemedlemmer, din nære ven eller veninde, eller måske din kæreste eller ægtefælle, er ved at udvikle et alkohol misbrug? Eller er du fuldt ud bevidst om, at din nærmeste er alkoholiker, men er du i tvivl om, hvorledes du skal angribe problematikken? Så bør du først og fremmest være opmærksom på, at du – selv om du har et moralsk og menneskeligt ansvar til at skride ind og hjælpe – ikke bør forsøge dig med afvænning af en alkoholiker. Hertil kræves professionel assistance. Ellers kan det gå rigtig galt, med alvorlige konsekvenser for såvel dig som den misbrugsramte selv. Den bedste måde, hvorpå du kan hjælpe en alkoholiker med at komme tilbage på rette spor, er med en professionel alkoholbehandling på et misbrugscenter.

Behandlingscenter Søby Park er et misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholikere. 4 ud af 5 patienter, som har gennemgået det fem ugers behandlings forløb på Behandlingscenter Søby Park, er fortsat ædru, og lever et liv uden misbrug og afhængighed. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk